
Witamina D3 + K2, tabl., 30 szt
Niedostępne
Pełna nazwa produktu |
Witamina D3 + K2, tabl., 30 szt |
---|---|
Dostępne krótkie daty |
Nie |
Produkt tygodnia |
Nie |
Skrócony opis produktu |
do polykania |
Postać produktu |
tabletki |
Wielkość opakowania |
30 szt |
Nazwa producenta |
POLSKI LEK |
Wskazania |
Wskazaniem do stosowania preparatu Witamina D3 + K2 jest suplementacja diety w składniki zawarte w produkcie, szczególnie w niedoborach witamin D3 + K2 (MK-7 – najlepiej przyswajalna forma). Preparat Witamina D3 + K2 przeznaczony jest dla osób dorosłych. |
Przeciwwskazania |
Przeciwwskazaniem do stosowania suplementu diety Witamina D3 + K2 jest uczulenie na którykolwiek ze składników produktu. Należy pamiętać o tym, że suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować odpowiednio zbilansowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplementu diety Witamina D3 + K2 nie należy stosować u dzieci i młodzieży poniżej 18. roku życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Preparat Witamina D3 + K2 należy przechowywać w temperaturze pokojowej poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci. |
Dawkowanie |
Zalecane dawkowanie suplementu diety Witamina D3 + K2 polega na przyjmowaniu 1 tabletki dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu. Suplement diety Witamina D3 + K2 należy spożywać podczas lub po posiłku. Tabletkę należy połknąć i popić wodą. |
Skład |
W skład suplementu diety Witamina D3 + K2 wchodzą: substancja wypełniająca: celuloza; witamina K2 – MK7 (menachinon); substancja wypełniająca: sorbitole; witamina D3 (cholekalcyferol); substancje przeciwzbrylające: glikol polietylenowy, poliwinylopirolidon, sole magnezowe kwasów tłuszczowych. Zawartość witamin w zalecanej dziennej porcji – 1 tabletka (% dziennych Referencyjnych Wartości Spożycia (dla osób dorosłych): • Witamina K2 – MK7 – 75 μg (100%), • Witamina D – 50 μg 2000 j.m. (1000%). Produkt może zawierać laktozę (z mleka). |