
NUTRICIA
BoboVita, kleik ryżowy, kaszka, 4 m+, 160 g
Niedostępne
Zarezerwuj i odbierz za darmo
Opis produktu
Delikatna, lekkostrawna kaszka ryżowa to doskonała propozycja na początek rozszerzania diety niemowlęcia, której podstawą jest mleko kobiece lub modyfikowane. Wysokiej jakości mąka ryżowa jest źródłem węglowodanów złożonych, które zawierają witaminę B1 ważną dla prawidłowego metabolizmu energetycznego i układu nerwowego.
Kiedy stosować produkt?
Dla niemowląt i dzieci po 4. miesiącu życia.
Dawkowanie
Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste.
- Przygotuj 200 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury 40oC.
- Powoli wsyp do mleka 20 g kleiku ryżowego (ok. 5 łyżek stołowych)
- Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę aż kleik zgęstnieje.
- Sprawdź temperaturę posiłku. Podaj dziecku, lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Przeciwwskazania. Kto nie powinien przyjmować produktu?
- Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Po otwarciu torebki zawartość zużyć w ciągu 3-4 tygodni.
Co zawiera produkt?
Mąka ryżowa 99,99 %, witamina B1.
Wartość odżywcza | 100 g kleiku | Porcja (20 g kleiku + 200 ml mleka modyfikowanego) |
Wartość energetyczna | 1630 kJ (384 kcal) | 899 kJ (214 kcal) |
Tłuszcz, w tym: | 1,0 g | 6,2 g |
Kwast tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 2,6 g |
Węglowodany, w tym: | 85 g | 34 g |
Cukry | 0,4 g | 17 g |
Błonnik | 1,9 g | 1,5 g |
Białko | 7,6 g | 4,4 g |
Sól | 0,02 g | 0,09 g |
Tiamina (Witamina B1) | 0,8 mg (160 %*) | 0,26 mg (52%*) |
Sód | 7,4 mg | 35 mg |
*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu.
Produkt nie zawiera mleka.
Nie zawiera glutenu.
Możliwe reakcje alergiczne
Nie zawiera Zboża zawierające glutenProducent - podmiot odpowiedzialny
NUTRICIAChcesz dowiedzieć się więcej o tym produkcie?
Oto sekcja z najczęściej zadawanymi przez pacjentów pytaniami.