
LenVitol olej lniany,tlocz.na zimno,(LenVitol budwig.),500ml
Dostępne
Opis produktu
LenVitol to olej lniany, który powstaje dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia na zimno, dzięki czemu zachowuje swoje wyjątkowe prozdrowotne właściwości. LenVitol charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają bardzo ważną rolę w ludzkim organizmie, regulując wiele procesów. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. W diecie dzieci Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju. Olej lniany LenVitol może stanowić uzupełnienie diety, zarówno u dorosłych, jak i u dzieci powyżej 3. roku życia.Kiedy stosować produkt?
Wskazaniem do stosowania oleju lnianego LenVitol jest uzupełnianie diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwasy omega-3 u dzieci powyżej 3. roku życia i osób dorosłych. Spożywanie oleju lnianego LenVitol jest szczególnie zalecane: • kobietom w ciąży, • dzieciom – ponieważ NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci, • osobom dbającym o utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, • osobom starszym, • osobom dbającym o odpowiednią zawartość omega-3 w diecie, • osobom stosującym dietę dr Budwig, dietę OleofarmVitum lub inną dietę, w której zalecane jest spożywanie oleju z wysoką zawartością kwasów omega-3.Dawkowanie
Zalecane dawkowanie oleju lnianego LenVitol polega na przyjmowaniu: • przez dzieci powyżej 3. roku życia: 5 ml (ok. 1 łyżeczka), • przez osoby dorosłe: od 30 do 60 ml (ok. 2-4 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania oleju lnianego LenVitol. Olej można spożywać samodzielnie, jak i dodawać do potraw. Przykładowo LenVitol można spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub płatków zbożowych.Przeciwwskazania. Kto nie powinien przyjmować produktu?
Należy zwrócić uwagę na to, że partie oleju lnianego LenVitol mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co wynika z obecności naturalnych związków smakowych w nasionach lnu i nie wpływa na jakość oleju. Może wytrącić się naturalny osad. Kwasy tłuszczowe omega-3 są wrażliwe na światło i temperaturę. Im wyższa temperatura przechowywania tym większe ryzyko, że kwasy te utlenią się i produkt nie będzie zawierał tyle omega-3 ile oczekujemy. Olej lniany LenVitol należy przechowywać w temperaturze 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Podobny szkodliwy wpływ na kwasy omega-3 ma cieplna obróbka potraw, np. smażąc na oleju z dużą ilością omega-3, ich zawartość drastycznie zmaleje. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Z uwagi na naturalny charakter oleju data ważności tego produktu bywa krótsza, dlatego warto ją sprawdzić przy zakupie.Co zawiera produkt?
LenVitol zawiera w swoim składzie olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy. • Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 56 g, • Omega-6 (kwas linolowy) 13 g. Wartość odżywcza w 100 ml oleju lnianego LenVitol: • wartość energetyczna (energia) 3434 kJ/835 kcal; • tłuszcz 93 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 15 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 69 g; • węglowodany 0 g, w tym: 0 g cukry; • białko 0 g; • sól 0 g. Olej lniany LenVitol dostępny jest w butelce o pojemności 500 ml.Producent - podmiot odpowiedzialny
OLEOFARMPełna nazwa produktu |
LenVitol olej lniany,tlocz.na zimno,(LenVitol budwig.),500ml |
---|---|
Dostępne krótkie daty |
Nie |
Produkt tygodnia |
Nie |
Skrócony opis produktu |
Opis produktuLenVitol to olej lniany, który powstaje dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia na zimno, dzięki czemu zachowuje swoje wyjątkowe prozdrowotne właściwości. LenVitol charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają bardzo ważną rolę w ludzkim organizmie, regulując wiele procesów. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. W diecie dzieci Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju. Olej lniany LenVitol może stanowić uzupełnienie diety, zarówno u dorosłych, jak i u dzieci powyżej 3. roku życia.Kiedy stosować produkt?Wskazaniem do stosowania oleju lnianego LenVitol jest uzupełnianie diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwasy omega-3 u dzieci powyżej 3. roku życia i osób dorosłych. Spożywanie oleju lnianego LenVitol jest szczególnie zalecane: • kobietom w ciąży, • dzieciom – ponieważ NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci, • osobom dbającym o utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, • osobom starszym, • osobom dbającym o odpowiednią zawartość omega-3 w diecie, • osobom stosującym dietę dr Budwig, dietę OleofarmVitum lub inną dietę, w której zalecane jest spożywanie oleju z wysoką zawartością kwasów omega-3.DawkowanieZalecane dawkowanie oleju lnianego LenVitol polega na przyjmowaniu: • przez dzieci powyżej 3. roku życia: 5 ml (ok. 1 łyżeczka), • przez osoby dorosłe: od 30 do 60 ml (ok. 2-4 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania oleju lnianego LenVitol. Olej można spożywać samodzielnie, jak i dodawać do potraw. Przykładowo LenVitol można spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub płatków zbożowych.Przeciwwskazania. Kto nie powinien przyjmować produktu?Należy zwrócić uwagę na to, że partie oleju lnianego LenVitol mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co wynika z obecności naturalnych związków smakowych w nasionach lnu i nie wpływa na jakość oleju. Może wytrącić się naturalny osad. Kwasy tłuszczowe omega-3 są wrażliwe na światło i temperaturę. Im wyższa temperatura przechowywania tym większe ryzyko, że kwasy te utlenią się i produkt nie będzie zawierał tyle omega-3 ile oczekujemy. Olej lniany LenVitol należy przechowywać w temperaturze 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Podobny szkodliwy wpływ na kwasy omega-3 ma cieplna obróbka potraw, np. smażąc na oleju z dużą ilością omega-3, ich zawartość drastycznie zmaleje. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Z uwagi na naturalny charakter oleju data ważności tego produktu bywa krótsza, dlatego warto ją sprawdzić przy zakupie.Co zawiera produkt?LenVitol zawiera w swoim składzie olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy. • Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 56 g, • Omega-6 (kwas linolowy) 13 g. Wartość odżywcza w 100 ml oleju lnianego LenVitol: • wartość energetyczna (energia) 3434 kJ/835 kcal; • tłuszcz 93 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 15 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 69 g; • węglowodany 0 g, w tym: 0 g cukry; • białko 0 g; • sól 0 g. Olej lniany LenVitol dostępny jest w butelce o pojemności 500 ml.Producent - podmiot odpowiedzialnyOLEOFARM |
Postać produktu |
plyn |
Wielkość opakowania |
500 ml |
Nazwa producenta |
OLEOFARM |
Wskazania |
Wskazaniem do stosowania oleju lnianego LenVitol jest uzupełnianie diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwasy omega-3 u dzieci powyżej 3. roku życia i osób dorosłych. Spożywanie oleju lnianego LenVitol jest szczególnie zalecane: • kobietom w ciąży, • dzieciom – ponieważ NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci, • osobom dbającym o utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, • osobom starszym, • osobom dbającym o odpowiednią zawartość omega-3 w diecie, • osobom stosującym dietę dr Budwig, dietę OleofarmVitum lub inną dietę, w której zalecane jest spożywanie oleju z wysoką zawartością kwasów omega-3. |
Przeciwwskazania |
Należy zwrócić uwagę na to, że partie oleju lnianego LenVitol mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co wynika z obecności naturalnych związków smakowych w nasionach lnu i nie wpływa na jakość oleju. Może wytrącić się naturalny osad. Kwasy tłuszczowe omega-3 są wrażliwe na światło i temperaturę. Im wyższa temperatura przechowywania tym większe ryzyko, że kwasy te utlenią się i produkt nie będzie zawierał tyle omega-3 ile oczekujemy. Olej lniany LenVitol należy przechowywać w temperaturze 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Podobny szkodliwy wpływ na kwasy omega-3 ma cieplna obróbka potraw, np. smażąc na oleju z dużą ilością omega-3, ich zawartość drastycznie zmaleje. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Z uwagi na naturalny charakter oleju data ważności tego produktu bywa krótsza, dlatego warto ją sprawdzić przy zakupie. |
Dawkowanie |
Zalecane dawkowanie oleju lnianego LenVitol polega na przyjmowaniu: • przez dzieci powyżej 3. roku życia: 5 ml (ok. 1 łyżeczka), • przez osoby dorosłe: od 30 do 60 ml (ok. 2-4 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania oleju lnianego LenVitol. Olej można spożywać samodzielnie, jak i dodawać do potraw. Przykładowo LenVitol można spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub płatków zbożowych. |
Marka |
lenvitol |
Skład |
LenVitol zawiera w swoim składzie olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy. • Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 56 g, • Omega-6 (kwas linolowy) 13 g. Wartość odżywcza w 100 ml oleju lnianego LenVitol: • wartość energetyczna (energia) 3434 kJ/835 kcal; • tłuszcz 93 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 15 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 69 g; • węglowodany 0 g, w tym: 0 g cukry; • białko 0 g; • sól 0 g. Olej lniany LenVitol dostępny jest w butelce o pojemności 500 ml. |