Orsalit, proszek o smaku bananowym, 10 saszetek
Niedostępne
Pełna nazwa produktu |
Orsalit, proszek o smaku bananowym, 10 saszetek |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dostępne krótkie daty |
Nie |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Skrócony opis produktu |
sm.bananowy |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Postać produktu |
proszek |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wielkość opakowania |
10 saszetek |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nazwa producenta |
IBSS BIOMED SA |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wskazania |
Proszek Orsalit jest przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach odwodnienia organizmu, szczególnie podczas biegunki lub wymiotów oraz w sytuacjach, w których występuje ryzyko odwodnienia. Jest przeznaczony dla dzieci od 6. miesiąca życia. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Działanie |
ORSALIT jest doustnym płynem nawadniającym (DPN) o zmniejszonej osmolarności i składzie zgodnym z zaleceniami Europejskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN). Stosowanie doustnych płynów nawadniających jest zalecane zarówno przez ESPGHAN jak i WHO/UNICEF* do uzupełniania płynów i składników mineralnych, głównie podczas biegunki lub wymiotów. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Przeciwwskazania |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dawkowanie |
Dawkowanie zależy od stopnia odwodnienia i zaleceń lekarza. Zwykle zaleca się podawać 50-100 ml doustnego płynu nawadniającego na kg masy ciała w ciągu pierwszych 4 godzin oraz dodatkowo 5-10 ml na kg masy ciała po każdym biegunkowym stolcu lub wymiotach. Na dalszym etapie nawadniania zaleca się podawać 5-10 ml doustnego płynu nawadniającego na kg masy ciała po każdym biegunkowym stolcu lub wymiotach.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Skład |
Skład: glukoza jednowodna, cytrynian sodu, chlorek sodu, chlorek potasu, aromaty.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
epruf aggregated id |
230223 |