Przetwarzanie...
x
Wybierz aptekę
Moja apteka
exclamation-circle
x
location-marker Użyj lokalizacji
Wybierz lokalizację

Fresubin Protein Powder, proszek, 300 g

Dostępne na magazynie

Pełna nazwa produktu

Fresubin Protein Powder, proszek, 300 g

Postać produktu

proszek

Postać opakowania

300 g

Ilość sztuk w opakowaniu

1.0000

Nazwa producenta

FRESENIUS KABI

Wskazania

Fresubin Protein Powder przeznaczony do postępowania dietetycznego u osób zagrożonych niedożywieniem lub niedożywionych, w szczególności ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko.

Przeciwwskazania

  • Należy stosować pod nadzorem lekarza.
  • Nieodpowiedni jako jedyne źródło pożywienia.
  • Podczas stosowania należy monitorować poziom potasu u pacjentów stosujących dietę niskopotasową.
  • Nie podawać dzieciom poniżej 1 roku życia.
  • Należy zachować ostrożność podczas podawania dzieciom poniżej 6 lat.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania u chorych na galaktozemię.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego (dożylnego)!
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
  • Po otwarciu opakowanie należy zużyć w ciągu 2 miesięcy.
  • Pakowany w atmosferze ochronnej.

Dawkowanie

  • Podawanie powinno być ustalane przez personel medyczny w zależności od indywidualnego zapotrzebowania pacjenta.
  • Produkt przeznaczony jest do żywienia uzupełniającego: 2-3 razy na dobę po 10-15 g (20-45 g/dobę).
  • Dodawanie do płynów lub posiłków o temperaturze > 70°C, ale niegotujących się:
  1. Rozpuścić 2-3 miarki (10-15 g) w niewielkiej ilości płynu (25-50 ml) o temperaturze pokojowej.
  2.  Przygotowaną mieszaninę dodać do 150 ml gorącego płynu lub 150 g posiłku bezpośrednio przed podaniem (maksymalnie 10 minut przed podaniem). Nie gotować podczas dodawania lub po dodaniu proszku. Fresubin® Protein Powder nie jest przeznaczony do gotowania.
  • Dodawanie do płynów lub posiłków o temperaturze < 70°C:
  1. Wymieszać 2-3 miarki (10-15 g) w 150 ml płynu lub 150 g posiłku.
  • Produkt można dodawać do zimnych lub gorących, słodkich lub pikantnych płynnych posiłków (np.: soków owocowych, mleka, zup) oraz puree.

Skład

Białko serwatki, emulgator (lecytyna sojowa).

Średnia zawartość 100 g proszkuw 5 g proszku (1 miarka*)
Wartość energetycznakJ (kcal)1500 (360)75 (18)
Tłuszcz (2 kJ%)g10,05
- w tym kwasy tłuszczowe nasyconeg< 0,07< 0,004
Węglowodany ( ≤ 1 kJ%)g≤ 1≤ 0,05
- w tym cukryg≤ 1≤ 0,05
- w tym laktozag≤ 1≤ 0,05
Błonnik (0 kJ%)g00
Białko (97 kJ%)g874,4
Sódmg55027,5
Potasmg120060
Wapńmg603
Fosformg24012

* miarka dołączona do produktu

Nie zawiera glutenu oraz błonnika, klinicznie wolny od laktozy.

epruf aggregated id

98102