Przetwarzanie...
x
Wybierz aptekę
Moja apteka
exclamation-circle
x
location-marker Użyj lokalizacji
Wybierz lokalizację

Resource 2.0, płyn o smaku waniliowym, 4 x 200 ml

Dostępne na magazynie

smak waniliowy
Pełna nazwa produktu

Resource 2.0, płyn o smaku waniliowym, 4 x 200 ml

Skrócony opis produktu

smak waniliowy

Postać produktu

plyn

Postać opakowania

200 ml x 4

Ilość sztuk w opakowaniu

1.0000

Nazwa producenta

NESTLE

Wskazania

Płyn Resource 2.0 jest przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia związanego z chorobą, np. w:

  • chorobach neurologicznych,
  • chorobach nowotworowych,
  • zaburzeniach żucia i połykania (dysfagia),
  • okresie okołooperacyjnym.

Przeciwwskazania

  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Odpowiedni jako jedyne źródło pożywienia.
  • Nie przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Do podawania doustnego lub przez zgłębnik.
  • Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.
  • Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin.
  • Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.

Dawkowanie

  • Jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę.
  • Jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.

Najlepiej podawać schłodzony.

Skład

Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418), aromaty, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna).

Wartość energetyczna100 ml
Wartość energetyczna 840 kJ/200 kcal

Tłuszcz (39% kcal), w tym:

8,7 g

Kwasy tłuszczowe nasycone0,70 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone5,7 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone2,3 g

Węglowodany (43% kcal), w tym:

21,4 g

Cukry4,6 g
Laktoza<0,50 g
Białko (18% kcal)9 g
Sól (=Na (g) x 2,5)0,25 g
Sód100 mg
Potas210 mg
Chlorki110 mg
Wapń175 mg
Fosfor120 mg
Magnez20 mg
Żelazo1,5 mg
Cynk1,7 mg
Miedź0,20 mg
Mangan0,32 mg
Fluorki0,15 mg
Selen12 µg
Chrom6,5 µg
Molibden15 µg
Jod20 µg
Witamina A165 µg
Witamina D2,0 µg
Witamina E4,0 mg
Witamina K14 µg
Witamina C17 mg
Tiamina0,20 mg
Ryboflawina0,22 mg
Niacyna1,2 mg (3,0 mg NE)
Witamina B60,35 mg
Kwas foliowy40 µg
Witamina B120,72 µg
Kwas pantotenowy0,88 mg
Biotyna7,0 µg
Osmolarność520 mOsm/l
Zawartość wody70 g/100 ml

NE= ekwiwalent niacyny  

epruf aggregated id

223906