Przetwarzanie...
x
Wybierz aptekę
Moja apteka
exclamation-circle
x
location-marker Użyj lokalizacji
Wybierz lokalizację

Resource Protein, płyn, smak morelowy, 4 x 200 ml

Brak na stanie

sm.morelowy
, 4 x 200 ml

Pełna nazwa produktu

Resource Protein, płyn, smak morelowy, 4 x 200 ml

Skrócony opis produktu

sm.morelowy

Postać produktu

plyn

Postać opakowania

200 ml, 4 szt

Ilość sztuk w opakowaniu

1.0000

Nazwa producenta

NESTLE

Wskazania

Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.

Przeciwwskazania

  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Odpowiedni dla dzieci powyżej 3. roku życia.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Dawkowanie

    Do podawania doustnego lub przez zgłębnik.
    Sposób użycia i przechowywania: Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin.
    Zalecane spożycie: 1-3 butelki dziennie jako uzupełnienie codziennej diety lub zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany do wyłącznego żywienia.

    Skład

    Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi, fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian sodu), emulgator (E 471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, B1, B2, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E 120, E 160 aii).
    Produkt bezglutenowy.
    Sterylizowany UHT.
    Pakowany w atmosferze ochronnej.

    Wartość odżywcza 100 ml 200 ml
    Wartość energetyczna kJ (kcal) 527 (125) 1054 (250)
    Tłuszcz (25% kcal) g, w tym: 3.5 7
    - kwasy tłuszczowe nasycone g 0.5 1
    - kwasy tłuszczowe jednonienasycone g 2.1 4.2
    - kwasy tłuszczowe wielonienasycone g 0.9 1.8
    Węglowodany (45% kcal) g 14 28
    w tym:    
    - cukry g 6.5 13
    - laktoza g <0.5 <1.0
    Błonnik (0% kcal) g 0 0
    Białko (30% kcal) g 9.4 18.8
    Sól (= Na (g) x 2.5) g 0.2 0.4
    Witaminy 100 ml 200 ml
    A µg 120 240
    D µg 1.3 2.6
    K µg 10 20
    C mg 16 32
    B1 mg 0.20 0.40
    B2 mg 0.23 0.46
    B6 mg 0.25 0.50
    Niacyna mg (mg NE) 0.90 (1.6) 1.8 (3.2)
    Kwas foliowy µg 35 70
    B12 µg 0.65 1.30
    Kwas pantotenowy mg 0.65 1.30
    Biotyna µg 5 10
    E mg ɑ-TE 2.3 4.6
    Osmolarność: 390 mOsm/l
    Woda: 80 g/100 ml
    Składniki mineralne 100 ml 200 ml
    Sód mg (mmol) 80 (3.5) 160 (7.0)
    Chlorki mg (mmol) 100 (2.8) 200 (5.6)
    Potas mg (mmol) 155 (4.0) 310 (7.9)
    Wapń mg (mmol) 120 (3.0) 240 (6.0)
    Fosfor mg 100 200
    Phosphate mmol 3.2 6.5
    Magnez mg (mmol) 23 (1.0) 46 (1.9)
    Żelazo mg 1.5 3.0
    Cynk mg 1.3 2.6
    Miedź mg 0.17 0.34
    Jod µg 17 34
    Selen µg 7.5 15
    Mangan mg 0.27 0.54
    Chrom µg 5.5 11
    Molibden µg 11 22
    Fluor mg 0.12 0.24
    NE = Ekwiwalent niacyny.
    TE = Ekwiwalent tokoferolu.
    epruf aggregated id

    223917