Resource Protein, płyn, smak morelowy, 4 x 200 ml
Brak na stanie
Pełna nazwa produktu |
Resource Protein, płyn, smak morelowy, 4 x 200 ml |
|||
---|---|---|---|---|
Skrócony opis produktu |
sm.morelowy |
|||
Postać produktu |
plyn |
|||
Postać opakowania |
200 ml, 4 szt |
|||
Ilość sztuk w opakowaniu |
1.0000 |
|||
Nazwa producenta |
NESTLE |
|||
Wskazania |
Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. |
|||
Przeciwwskazania |
|
|||
Dawkowanie |
Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. |
|||
Skład |
Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi, fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian sodu), emulgator (E 471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, B1, B2, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E 120, E 160 aii). | |||
Wartość energetyczna kJ (kcal) | 527 (125) | 1054 (250) | ||
Tłuszcz (25% kcal) g, w tym: | 3.5 | 7 | ||
- kwasy tłuszczowe nasycone g | 0.5 | 1 | ||
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone g | 2.1 | 4.2 | ||
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone g | 0.9 | 1.8 | ||
Węglowodany (45% kcal) g | 14 | 28 | ||
w tym: | ||||
- cukry g | 6.5 | 13 | ||
- laktoza g | <0.5 | <1.0 | ||
Błonnik (0% kcal) g | 0 | 0 | ||
Białko (30% kcal) g | 9.4 | 18.8 | ||
Sól (= Na (g) x 2.5) g | 0.2 | 0.4 | ||
Witaminy | 100 ml | 200 ml | ||
A µg | 120 | 240 | ||
D µg | 1.3 | 2.6 | ||
K µg | 10 | 20 | ||
C mg | 16 | 32 | ||
B1 mg | 0.20 | 0.40 | ||
B2 mg | 0.23 | 0.46 | ||
B6 mg | 0.25 | 0.50 | ||
Niacyna mg (mg NE) | 0.90 (1.6) | 1.8 (3.2) | ||
Kwas foliowy µg | 35 | 70 | ||
B12 µg | 0.65 | 1.30 | ||
Kwas pantotenowy mg | 0.65 | 1.30 | ||
Biotyna µg | 5 | 10 | ||
E mg ɑ-TE | 2.3 | 4.6 | ||
Osmolarność: 390 mOsm/l | ||||
Woda: 80 g/100 ml | ||||
Składniki mineralne | 100 ml | 200 ml | ||
Sód mg (mmol) | 80 (3.5) | 160 (7.0) | ||
Chlorki mg (mmol) | 100 (2.8) | 200 (5.6) | ||
Potas mg (mmol) | 155 (4.0) | 310 (7.9) | ||
Wapń mg (mmol) | 120 (3.0) | 240 (6.0) | ||
Fosfor mg | 100 | 200 | ||
Phosphate mmol | 3.2 | 6.5 | ||
Magnez mg (mmol) | 23 (1.0) | 46 (1.9) | ||
Żelazo mg | 1.5 | 3.0 | ||
Cynk mg | 1.3 | 2.6 | ||
Miedź mg | 0.17 | 0.34 | ||
Jod µg | 17 | 34 | ||
Selen µg | 7.5 | 15 | ||
Mangan mg | 0.27 | 0.54 | ||
Chrom µg | 5.5 | 11 | ||
Molibden µg | 11 | 22 | ||
Fluor mg | 0.12 | 0.24 | ||
NE = Ekwiwalent niacyny. | ||||
TE = Ekwiwalent tokoferolu. | ||||
epruf aggregated id |
223917 |