Przetwarzanie...
x
Wybierz aptekę
Moja apteka
exclamation-circle
x
location-marker Użyj lokalizacji
Wybierz lokalizację

Dicoflor Elektrolity, proszek, 6 porcji (12 saszetek)

Dostępne na magazynie

Pełna nazwa produktu

Dicoflor Elektrolity, proszek, 6 porcji (12 saszetek)

Postać produktu

proszek

Postać opakowania

6 porcji (12 sasz)

Ilość sztuk w opakowaniu

1.0000

Nazwa producenta

SIIT

Wskazania

Do postępowania dietetycznego w trakcie biegunki w celu:

  • uzupełnienia diety w bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG, stanowiące składnik prawidłowej mikroflory jelitowej
  • uzupełnienia diety w sole mineralne i wyrównania zaburzeń równowagi wodno-elektrolitowej

 

Działanie

Dicoflor Elektrolity zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) o udowodnionym w badaniach klinicznych bezpieczeństwie stosowania.
Dicofor Elektrolity jest zalecany do postępowania dietetycznego podczas odwodnienia, biegunki i wymiotów. Dicoflor Elektrolity zmniejsza ryzyko odwodnienia oraz wspomaga odbudowę naturalnej mikroflory jelitowej.

Przeciwwskazania

Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło, z tego względu nie należy narażać produktu na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne.

  • Produkt nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Produkt należy przyjmować pod nadzorem lekarza.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.

Dawkowanie

Zalecane spożycie: jednorazowo zawartość 1 saszetki A i 1 saszetki B dziennie, lub według wskazań lekarza.

Sposób przygotowania i spożycia:
Zawartość saszetek A i B należy rozpuścić w 200 ml wody i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Skład

Porcja preparatu Dicoflor Elektrolity składa się z saszetki A (liofilizowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG) oraz saszetki B (elektrolity i glukoza).

  • saszetka A: maltodekstryna, liofilizowane żywe kultury bakterii* (Lactobacillus rhamnosus GG).
  • saszetka B: glukoza, cytrynian sodu, chlorek potasu, chlorek sodu, aromat bananowy.

*  w procesie produkcji bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, stosowana jest pochodna kazeiny, która nie jest wykrywalna z zastosowaniem metod analitycznych w produkcie końcowym.

Wartość odżywcza100 g1 porcja (6,8 g)
Wartość energetyczna1468,4 kJ/ 345 kcal99,9 kJ, 23,5 kcal

Tłuszcz, w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

00,3 g

0,01 g

0,002 g

0,001 g

Węglowodany, w tym:

- cukry

78,89 g

49,78 g

5,4333 g

3,385 g

Białko0,02 g0,002 g
Sól10,13 g0,69 g
Lactobacillus rhamnosus GG

1,08 x 1011

żywych kultur bakterii

5 x 109

żywych kultur bakterii

1 porcja (saszetka A + B) zawiera 5 miliardów żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), elektrolity i glukozę.

 gram/litrmmol/litr
Glukoza14,97583
Sód1,37860
Chlorki1,3237
Potas0,78720
Cytryniany2,70114
Osmolarność232,657 mOsm/litr